Saya budak baru belajar! Raya taun lepas nyer.....hehehe...jgm maraa....... Pengalaman pertama semasa tgah sarat mengandung...pembawakan budak kut...tgh bulan2 pose tuu...
Panas-panas dari oven dapur jer...hehehe...
Terap-terap... ready to bake!
Banyka-banyak.....warna asal nye putih, saja gatai tangan tambah warna...
Ok, masa tuk resepi....selamat mencuba..sedap nih, cair lam mulut. Rugi tak cuba, tuk ray taun ni...hehehehe...lum ramadhan lg eak!
BAHAN-BAHAN
Bahan A:
150 minyak sapi
150 gm butter
100 gm gula castor
1 sk esen vanilla
1 biji kuning telur
Bahan B:
100 gm Cornflakes - kisar halus
100 gm tepung jagung
50 gm tepung suji/semolina
280gm tepung gandum
Sedikit pewarna (saja nad tambah, warna asal putih jer)
TOPPING:
Susu tepung + gula icing = tabur atas biskut yang baru kuar dr pembakar!
CARA-CARA:
1. Sebatikan sume Bahan A, ke tepikan
2. Satukan Bahan B, kecuali tepung gandum
3. Campur A+B, masukkan ckit2 tepung gandum hingga jadi doh, rehatkan 5 min.
4. Canai & terap mengikut kesukaan. Nad wat dapat lam 2 balang tinggi.
5. Bakar dalam 150'c dalam 25min/30 min. Dah siap bakar, kelurakan biskut td, ngah panas2 tu taburkan susu tepung sbg topping nyer..
No comments:
Post a Comment